2012. június 29., péntek

Karaj (Iran)

Karaj

Sajnos kicsit bonyolult innen írni, néha nincs ékezet mert különböző gépeket kell használnom.
Iránban le van tiltva a blog, a facebook, a youtube és még sok más, most csak azért tudok írni mert altalaban letöltenek egy programot ami kiküszöböli ezt a letiltást.
Pár nap után ott hagytuk Tabrizt és elutaztunk a Teherán közelében fekvő másik nagyvárosba Karajba, ami sok száz kilométer és 8 óra út volt.
Karaj hasonló méretű, de mégis egy egészen más benyomást keltő város, mint Tabriz. Most azt kellett megszoknunk, hogy  minden ismét teljesen más volt.  Néha úgy éreztük magunkat mintha egy divatbemutatón lennénk, a sok divatos, kisminkelt nő között, akik még a kendő és kabát miatt nem látható részletekkel is órákat tölthettek otthon. Minden nagyon színes, a kendők, a kabátok a ruhák, az ékszerek. Rengeteg a fiatal, és sok a pár.
Megegyeztünk abban,  hogy itt a lányok a sok sminket levéve is, nagy szépséggel vannak megáldva. Aki szép lányt akar látni, erre jöjjön. :D
A párral, akivel laktunk, elmentünk a nagyon szép Karaj folyó mellé és az órási Amir Kabir gátat is megmutatták.




Aztán elvittek étterembe, így folytatódott a kebab túránk, ami még Törökországban kezdődött, és kitudja még meddig fog tartani..
Holnap felmegyünk északra. Ott van sok nemzeti park, és sok zöld.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése