2012. június 29., péntek

Van gölü (tó) Törökország

Tatvan

Csaknem tizennégy órát ültünk a vonaton egy háromszáz kilóméteres szakaszon, ugyan olcsó és jó a vonat, de tízszer olyan lassú mint más járművek.
Van to  (neha  nincs ekezet bocsi)
Megérkeztünk a Van tóhoz, ami sós vizéről nevezetes. Igazából nem sokat tudok erről a helyről írni, volt egy kis tenger hangulata, de nem volt olyan hihetetlenül nagy szám, elég szemetes volt a szélén. 
A Leginkább a kisgyerekek fákjúzása maradt meg a fejemben, amit akkor mondtak mikor mondtuk, hogy nincs pénzünk.
De a vendéglátónk mesélt egy csómót erről a helyről, ami egyébként nagyrészben a kurdokhoz tartozik. Észrevettük, hogy körülöttünk a hegyeken mindenhol bükk facsemeték vannak. Cigdme elmesélte, hogy egy évtizeddel ezelőtt az összes körülöttük lévő hegyeket leégették, hogy a kurdok ne tudjanak visszavonulni a hegyekbe miután megtámadják a területet, és a terület most kezd életre kelni megint.
Két napot töltöttünk velük aztán kigyalogoltunk a városból, hogy stoppuljunk.
Tíz perc múlva meg is állt egy autó, sötétített ablakkal, amiben természetesen a gengszterék ültek, olyan arcok akikhez Magyarországon nem szállnál be, de itt nem tudsz mit csinálni, mert minden kocsiban ők ülnek. Nagyon rendesek voltak, mert elvittek az irodájukba meghívtak ebédre, meg tizenöt liter teára, aztán az egyik irodatársuk, aki egyedül él, mondta, hogy alhatunk nála ha nincs hol aludnunk. Úgyhogy az egésznapot az irodájukban tölttöttük várva, hogy mikor lesz vége a munkának, közben már hányingert kaptunk az eszméletlen cigaretta füsttől, amibe bedunsztoltak minket napközben. Ismét a google fordítót használtuk a kommunikáláshoz.. már megszoktuk, hogy itt nagyon ritka ha tud valaki angolul, és nagyon jók vagyunk mutogatásból J Egy-két vicces esettől eltekintve, amikor egy egyszerű mutogatásból teljesen másst hoztunk ki. Egy török mutogatott én meg azt értettem, hogy Antalya-ban nagyon jókat lehet úszni, G viszont azt, hogy Antalyaban rengeteg a földrengés.. Az igazság valószínűleg mindkettőnktől nagyon távol állt. :D

1 megjegyzés: